AANHELEN

Aanhelen bestaande parketvloer

Aanhelen van een bestaande parketvloer: het echte ambacht

Wilt u aanbouwen of heeft u een schouw weggehaald en wilt u de bestaande vloer door laten lopen? Aanhelen van de bestaande parketvloer is de oplossing.

Aanhelen van een bestaande parketvloer behoort tot het echte ambacht. Het is handwerk en vraagt om veel aandacht en tijd. Het begint al bij het meedenken met u, de klant. Het uitzoeken van de juiste houtsoort en afwerking voor een mooi resultaat. De voorbereiding vraagt veel zorg, want na bevestiging mag niet zichtbaar zijn wat bestaand hout is en welke delen nieuw zijn. Aanhelen kan met alle houtsoorten: tapis, tweelaags parket of lamelparket, bourgogne of mozaïek. En natuurlijk met alle verschillende patronen, houtsoorten en kleuren.

Uit- en intanden

Zodra het hout in huis is, kan ik starten met het uittanden van de bestaande vloer. Dit betekent dat ik het parket gedeeltelijk verwijder, waardoor later niet meer zichtbaar is waar een wand heeft gestaan. Vervolgens wordt de ondervloer verlijmd op de cementvloer en plaats ik het nieuwe hout, ook wel intanden genoemd. Zodra de vloer is aangeheeld schuur ik de gehele vloer om kleurverschil te voorkomen en voeg ik de spijkergaatjes. Tot slot werk ik de vloer af met olie of lak.

Olie of lak

Wilt u de vloer afgewerkt hebben met olie dan hebt u keuze uit 40 kleuren. Ik werk met Rubio Monocoat 2 componenten olie. Deze olie geef een prachtige matte uitstraling, de vloer is vochtbestendig en bijwerken bij kleine beschadigingen is eenvoudig gedaan. Tevens is de hardwaxolie vrij van giftige dampen, oftewel bevat de olie van Rubio Monocoat 0% Volatile Organic Compounds. Goed voor mens en milieu!

U kunt echter ook kiezen voor een laklaag met een matte of extra matte finish. Ik kies daarbij voor de lakken van BONA, Lecol of Tover. Tevens werk ik met de bleke lak van Rigostep Skylt Lak die de vloer een onbehandelde uitstraling geeft, terwijl deze wel bescherming biedt tegen vocht en beschadigingen.
Bij de keuze voor lak krijgt de vloer 3 laklagen die met ruime tussenpozen wordt aangebracht. De lak geeft de vloer een mooi glad resultaat, waar u lang profijt van zult hebben. Sommige vloeren heb ik 23 jaar geleden gelakt en zijn nog steeds prachtig!

Aanhelen bestaande parketvloer: de details

Niet alleen heel ik het parket aan. Indien de vloer een bestaande band en bies heeft, zorg ik dat deze netjes doorloopt op het nieuwe stuk parket.

Meer informatie?

Wilt u binnenkort verbouwen en uw bestaande parketvloer aanhelen? Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!

Contactformulier